Jumbo Peek a Boo kinderspel

€ 15,00

incl. belastingen plus verzending
Levertijd: 1-2 dag(en)

Beschrijving

Kiekeboe! Kun jij raden wie er verstopt zit onder de gekleurde kaartjes? Rol de dobbelsteen en spiek door het kaartje met dezelfde kleur. Kiekeboe, wie zie je daar?

Hoe speel je Kiekeboe?
Leg alle 24 dierenkaartjes op tafel met de afbeeldingen naar boven. Leg om beurten één van de 6 afdekkaartjes op één van de dierenkaartjes. Zeg hardop welk plaatje je afdekt. Zo leren de kinderen alle plaatjes te benoemen en onthouden. Zorg ervoor dat het afdekkaartje met de gekleurde zijde naar boven ligt en dat een deel van het onderliggende plaatje door de gaatjes zichtbaar blijft.
Degene die als eerste jarig is mag beginnen. Rol de dobbelsteen. De gegooide kleur komt overeen met de kleur van één van de afdekkaartjes. Gooi je bijvoorbeeld rood, dan moet je raden wie er onder het rode afdekkaartje verstopt zit. Spiek door de gaatjes en raad wie het is.
Weet je het?
Zeg dan: “Kiekeboe! Ik zie …” Om te zien of je het goed hebt, til je het afdekkaartje op. Heb je het goed geraden? Dan mag je dit dierenkaartje houden. Pak het kaartje en leg dit voor je neer. Leg het afdekkaartje nu op een ander kaartje. Zeg hardop welk plaatje je afdekt. Rol opnieuw met de dobbelsteen en probeer te raden wat er onder het volgende afdekkaartje zit. Heb je het fout geraden? Dek dan hetzelfde kaartje weer af. Nu is de speler links van je aan de beurt.
Let op!
Tijdens het spelen komt er een moment dat er minder dan 6 kaartjes over zijn. Dan kun je de afdekkaartjes niet terugleggen en valt er een kleur af. Rol je een ontbrekende kleur met de dobbelsteen? Dan mag je een willekeurige kleur kiezen die over is. Ga zo door totdat er geen dierenkaartjes meer over zijn.
Wie wint?
Degene die aan je einde van het spel de meeste dierenkaartjes heeft verzameld is de winnaar!

- 24 Dierenkaartjes
- 6 Gekleurde afdekkaartjes met spiekgaatjes
- 1 Kleurendobbelsteen